top of page
Activitatea practică

La Școala de Navigație Danube Boating punem accentul pe siguranța navigației.

Când pleci de la mal trebuie să fii sigur că te și întorci la mal, mai ales atunci când cei din barcă își pun siguranța, chiar viața, în mâinile tale. Exuberanța navigației nu are voie să întreacă siguranța navigației.

Respectă apa și natura și ele te vor respecta pe tine! Nu depăși niciodată punctul de la care încă te mai poți întoarce! Nu uita niciodată că sub luciul plăcut al apei se pot ascunde corpuri plutitoare submerse, formațiuni stâncoase, epave sau lucrări hidrotehnice inundate!  Fundul apelor din zonele de navigație pentru categoriile C și D este într-o continuă reconfigurare: unde știi că aveai adâncime de siguranță poți avea surpriza de a găsi, peste doar câteva zile, un banc de nisip sau, și mai grav, un corp submers înțepenit pe fundul apei. 

Navighează întotdeauna cu viteza de siguranță! Nu vei fi niciodată respectat de profesioniști dacă faci valuri la acostare. 

Respectă COLREG, respectă RND și respectă-i pe ceilalți participanți la trafic!

Respectă-te pe tine și vei fi respectat de toți!

De la ieșirea din București, pe Autostrada Soarelui, se merge o oră, până la ieșirea spre Fetești (km 142), după care se ține drumul (DN 3B) spre Călărași, aproximativ 18 minute.

Drumul este foarte bun, covor asfaltic excelent, de-a lungul brațului Borcea. După ieșirea din Fetești spre Călărași, se trece prin comuna Borcea, apoi urmează localitatea Gâldău în care, la 300 de metri, pe partea stângă, veți vedea MARINA FLUVIALĂ.

Cursanții Danube Boating vor aprecia, cu siguranță, amplasarea și facilitățile Marinei care oferă condiții excelente de acces la ambarcațiuni  pentru desfășurarea activității practice, în mod real, cu parcurgerea tuturor etapelor necesare dobândirii abilităților de manevrare a navei.

Danube Boating
Pregătiți pentru a naviga

Pe traseele pe care veți face practica și veți dobândi abilitățile de manevrare a ambarcațiunii, traficul fluvial este destul de intens.

Imaginile din partea stângă sunt surprinse în dreptul Marinei Fluviale, pe Brațul Bala, cunoscut în special pentru curenții extrem de puternici și anafoarele impresionante pe care le face la confluența cu Dunărea, și pe Dunăre, între km 335 și km 375.

Nave fluviale de pasageri, barje în convoi împins, motonave, petroliere, împingătoare, șlepuri, remorchere sau ambarcațiuni de agrement, pe toate le veți întâlni în timpul orelor de cursuri practice de Manevra navei pe Dunăre. 

Practica la Danube Boating vă va pregăti de la bun început să faceți față și să fiți pregătiți pentru navigația reală.

Școala de Navigație      
Danube Boating

​Str. Roma, nr. 51, Bucureşti (în spatele Liceului I. L. Caragiale)

Șos. Călărași-Fetești, nr. 101, sat Gâldău, Com Jegălia, jud Călărași

Școala de Navigație Danube Boating organizează cursuri de navigație

atât în București cât și în județul Călărași, la Marina Fluvială, unde există facilități pentru desfășurarea activităților teoretice pentru cursanții din zonă.

Pentru toți cursanții, activitatea practică se desfășoară la Marina Fluvială.

bottom of page